K.V.K.K. Politikası

Aydınlatma Metinleri

Hepsiindirimde Elektronik Ticaret Limited Şirketi (hepsiindirimde.com) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ('KVKK') ile ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetlerimiz çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin veri sahibi ilgili kişileri aydınlatmak amacıyla işbu Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni’ni ('Aydınlatma Metni') hazırladık.

Bunlara ek olarak internet sitemizi, mobil sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı ziyaret etmeniz durumunda kullanılan çerezler hakkında ayrıntılı bilgiler Çerez Politikası’nda yer almaktadır. Bunlar aracılığıyla işlenen kişisel veriler ise bu Aydınlatma Metni’nde açıklanmaktadır.

İşlenen Kişisel Veriler

Ad Soyad, Cinsiyet, Doğum Tarihi, E-Posta Adresi, Telefonu Numarası, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Numarası, Fatura Adresi, Fatura Bilgileri, Teslimat Adresi, Kullanıcı Bilgileri, Talep Bilgileri, Müşteri Yorumları, Sipariş Bilgileri, IBAN Numarası Bilgileri, Banka Hesap Bilgileri, Şifrelenmiş Kredi Kartı Bilgileri, Trafik Verileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, IP Adresi Bilgileri, Çağrı Merkezi Ses Kayıtları, Konum Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları

  • * Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi
  • * Denetim, etik faaliyetlerin yürütülmesi
  • * Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • * Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
  • * Firma, ürün, hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi
  • * Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi
  • * İade süreçlerinin yürütülmesi
  • * İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
  • * İş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi
  • * İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi
  • * Mal, hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi
  • * Mal, hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi
  • * Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • * Müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi
  • * Pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi
  • * Reklam, kampanya ve promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  • * Risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • * Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi
  • * Sözleşme ve üyelik süreçlerinin yürütülmesi
  • * Sunulan ürün ve hizmetlerden faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi
  • * Talep, şikayetlerin takibi
  • * Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • * Ticari, iş stratejilerinin planlanması ve icrası
  • * Ürün, hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi
  • * Veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini
  • * Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi
  •  

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri

Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

  • * Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması
  • * İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması
  • * Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • * Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması
  • * Açık Rıza

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni'nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz aşağıdaki işlemlerle toplanmaktadır.

  • * İnternet uygulamaları, bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar vb.) ve tarafınızca beyan edilen diğer belgeler
  • * Kullandığınız internet tarayıcısındaki ve Şirketimiz mobil uygulamasındaki tercihinize göre
  • * Basılı ve elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, e-postalar ve internet sitesi içerisindeki talepler ve mesajlar
  • * Bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar aracılığı ile
  • * Adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar ve basılı, elektronik diğer belgeler
  • * İnternet sitemizdeki üyelik formları, sözleşmeler, hesabım sayfası başta olmak üzere internet sitemizin içeriğinde yer alan ve tercihinize bağlı doldurulabilecek alanlar, talep ve başvurularınız, sözleşmeler, kampanyalar ve üçüncü taraf kimlik doğrulama sistemleri (Ör: Google Login, Facebook Login vb.)

 

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

 

Müşterilere ait kişisel veriler KVKK’nın “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki ve/veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • * Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak iştirakler ve bağlı ortaklıklarımıza
  • * Yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde ürünün gönderimi için satılan ürünün tedarikçisi
  • * Yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde ürünün teslimatı için kargo şirketleri
  • * Yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde ürüne ilişkin ödemenin alınabilmesi için bankalar ve teslimat vb. hususlarda bilgi vermek üzere toplu SMS / e-posta gönderiminde çalışılan iş ortaklarımıza
  • * Yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde gerektiğinde satış sonrası hizmetler için tedarikçilerimize ve ürün yetkili servislerine
  • * Yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde işbirliği içerisinde olduğumuz ve ortak kampanya yapılan iş ortaklarına
  • * Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte
  • * Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan, kullanımımıza sunulan programlarımıza ve sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

Bu sitenin altyapısı iMağaza E-Ticaret tarafından sağlanmaktadır.